Welkom op de website van Dutch Aviation Publications, internetuitgeverij van boeken over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart.

 

De Douglas DC-8 in Nederland

 

De Douglas DC-8 was het eerste straalvliegtuig dat in 1960 door de KLM en later ook door Martinair in gebruik werd genomen. De invloed van de DC-8 op de KLM was enorm. Het totaal aantal geproduceerde tonkilometers van de KLM nam in 1961 met 19% toe ten opzichte van 1960 en bedroeg meer dan het dubbele ten opzichte van 1956. Hiervan nam alleen de DC-8 al de helft voor zijn rekening. Het probleem was echter dat het KLM-verkoopapparaat niet in staat was die productie ook allemaal te verkopen. Behalve voor de KLM had de introductie van de DC-8 ook nogal wat gevolgen voor Schiphol. Het toestel was bijvoorbeeld twee keer zo zwaar als de DC-7C. Daardoor waren er versterkte taxibanen en platforms nodig, evenals langere startbanen. De aanleg verdreef 75 gezinnen van het dorpje Rijk uit hun woningen. Dan nam de DC-8 ook nog eens drie keer zoveel brandstof mee als de DC-7C, waardoor aparte en grotere opslagruimten nodig waren, evenals grotere tankwagens. Omdat de DC-8 een stuk groter was, voldeed ook de bestaande hangarruimte niet meer. In november 1960 werd dan ook een begin gemaakt met de vergroting van hanger 10 (‘Albert Plesman’). Oud-gezagvoerder Leendert ‘Boon’ Sillevis ontwierp speciaal voor de DC-8 een nieuwe vliegtuigtrap, omdat geen enkele trap hoog genoeg was voor de vloerhoogte van 4,20 m van de DC-8. Op 13 maart 1985 maakte PH-DEF ‘Henry Hudson’, afkomstig uit Paramaribo, de allerlaatste officiële KLM DC-8 vlucht. Op een maand na maakte het type net geen 25 jaar bij de maatschappij vol. Na de Dakota was de DC-8 daarmee het type dat het langst bij de KLM in dienst is geweest.

122 pagina's

140 kleuren- en zwart/wit foto's

Prijs: €19,95

Alleen nog op deze manier te koop: Klik hier: http://nl.blurb.com/books/7753310-de-douglas-dc-8-in-nederland

Recensies

Jan Willem de Wijn, recensent van NBD Biblion, 3 mei 2017

'Classic wings', een nieuwe serie boeken over (Nederlandse) luchtvaart, trapt af met een editie over het eerste straalverkeersvliegtuig in Nederland. Bij Nederlandse luchtvaartmaatschappijen vlogen gedurende de kwart eeuw van 1960 tot en met 1985 in totaal 38 Douglas DC-8'en; 27 korte en een elftal lange DC-8'en. De auteur belicht dit vliegtuigtype vanuit een Nederlands perspectief. Dus ook een Turkse DC-8 die op de luchthaven van Maastricht als oefenobject voor de brandweer werd gebruikt en een machine uit Ivoorkust die als pannenkoekenrestaurant in Purmerend dienst deed. Natuurlijk komt de voorgeschiedenis van de DC-8 aan bod, net als de technische gegevens. Maar de nadruk ligt toch echt op het gebruik bij Nederlandse luchtvaartmaatschappijen als KLM en Martinair. Niet alleen in cijfers of een overzicht van individuele toestellen, maar vooral ook in verhalen. Het boek is ruim voorzien van foto's in zwart –wit en kleur.

Joomla templates by a4joomla